در همه جای دنیا و دربازار خرید و فروش محصولات، قیمت عدس ارائه شده توسط کشاورز و بازار متفاوت است و همچنین خرید عدس ایرانی در فروش آن خصوصا فروش عدس ریز تاثیر دارد و این درحالی است که خیلی از مردم ترجیح می دهند عدس های ریز محلی را از کشاورزان تهیه کنند و بخاطر این امر کمتر عدس ریز در بازار دیده می شود.
شایان ذکر است بخاطر نوسانات ارزی موجود در ایران، واردات انواع حبوبات خارجی بخاطر متغیر بودن قیمتشان کمتر مورد استقبال قرار گرفته است که این امر موجب استقبال مردم نسبت به خرید محصول داخلی گردیده است.
در صورتی که قصد دارید این محصولات را خریداری کنید می توانید از طریق سفارش در سایت آراد برندینگ درخواست خود را ثبت نمایید.
همچنین می توان در خرید عدس به نوع فله و بسته بندی آن نیز توجه نمود، به طوری که قیمت خرید عدس فله به مراتب ارزان تر از بسته بندی های داخل فروشگاه ها می باشند و از سوی دیگر بسته بندی هرکارخانه با توجه به کیفیت، نوع و اندازه و سایز محصول با یکدیگر در رقابت می باشند و تفاوت قیمت در آنها دیده می شود.
یکی از حبوبات پر استفاده در ایران، عدس ایرانی مرغوب می باشد که خانواده ها از آن برای انواع غذاها استفاده می کنند.
عدس در میان افراد محبوبیت خاصی دارد که معمولا با پوست یا بدون پوست از آن استفاه می شود.
بهتر است بدانید قدمت عدس که یکی از قدیمی ترین حبوبات محسوب می شود به 9000 سال پیش بر می گردد که در زمان های دور بیشتر با پوست استفاده می کردند.
پوست عدس دارای مقدار زیادی فیبر، ایزولئوسین و لیزین بوده و شامل مقداری ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد.
فروش عدس ریز
یک نوع عدس سیاه رنگ و در شهرهایی مانند مهاباد که دارای آب و هوایی خنک و خشک است کشت می گردد که بسیار ریز است و در مورد خواص فراوان و با ارزش تر این عدس نسبت به سایر عدس های باید گفت که شاید خیلی از مردم درباره خواص آن آگاهی ندارند و شاید به همین دلیل مصرف بالایی درایران ندارد و در عین حال می تواند پتانسیل مناسبی برای صادرات آن یافت.
همانطور که اشاره شد در مقایسه با انواع عدس از نظر سایز آن، فروش عدس ایرانی و لوبیا چیتی درشت نسبت به فروش عدس ریز بیشتر است.
زمان پخت آن نیز بین 15تا 20 دقیقه است و بعد از پخت اندازه و شکل اش تغییر نمی کند.
عدس سبز را بیشتر برای آش رشته و برنج و خوراک مصرف میکنند و عدس زرد و نارنجی کمی شیرین تر از عدس سبز است که در سوپ مصرف میگردد تا رنگ روشنی به سوپ بدهد.
از لحاظ اندازه ای هم می توان گفت که عدس درشت در بین مردم ایرانی مصرفش بیشتر از نوع ریز آن است.
عدس نوع قهوه ای در ایران کشت زیادی ندارد و وقتی پوست آن گرفته می شود درونش قرمز رنگ است که همان عدس قرمز نام دارد.
عدس ایرانی ضرغامی
بهتر است بدانید عدس ایرانی ضرغامی برای بهبود عملکرد مغز انسان بسیار مفید بوده و میزان آهن مورد نیاز بدن را به صورت قابل توجهی تامین می کند.
باید گفت فیبر هایی که در عدس و لوبیا چیتی عدس ریز ایرانی موجود می باشند از بروز بیماری های قلبی عروقی در انسان جلوگیری کرده و میزان کلسترول خون را به مقدار قابل توجهی کنترل می کند.
عدس حاوی منگنز، فسفر و مس می باشد که تنها مس آن در بدن باعث تولید همگلوبین و کلاژن می شود.
منیزیم موجود در عدس باعث می شود بافت استخوان رشد مناسبی داشته باشد.
استفاده از عدس و سویق عدس سنگی ایرانی سوخت و ساز را در بدن کنترل کرده و به کاهش بیماری های آلزایمر، پوکی استخوان و دیابت کمک زیادی می کند.
از مضراتی که عدس می تواند روی بدن بر جای بگذارد شامل موارد زیر است:
1-اگر قبل از پختن عدس به خوبی خیسانده نشوند باعث نفخ زیاد در سیستم گوارشی خواهد شد.
2-عدس می تواند کم خونی در افراد را درمان کند اما مصرف آن برای افرادی که دارای غلظت خون هستند توصیه نمی شود.
3-استفاده زیاد از عدس در وعده های غذایی به دلیل وجود اگزالات در آن می تواند باعث تولید سنگ کلیه شود.