سیب زمینی بعد از محصولاتی مانند ذرت، برنج و گندم چهارمین محصول پر شمار از لحاظ کشت می باشد و این محصول در هر جایی که خاک آن مناسب باشد کشت و برداشت می شود.
با رسیدن فصل تابستان زمان گردشهای برون شهری و جنگلی نیز شروع می شود و چه چیزی می تواند لذت بخش تر پخت سیب زمینی ذغالی آن هم در دامان طبیعت باشد با آراد برندینگ همراه باشید تا به شرح این غذای لذیذ و طبیعی بپردازیم.
در کشور ما سیب زمینی یکی از محصولات اصلی و در راس محصولات پر مصرف خانوار ایرانی قرار می گیرد و بین تمامی خانواده های ایرانی بسیار محبوب می باشد و استفاده های فراوانی در انواع غذا دارد.
سیب زمینی سرشار از فیبر و پتاسیم می باشد و این ماده گیاهی خوشمزه بسیار به کاهش فشار خون کمک می کند و از قلب محافظت می کند، همچنین مصرف سیب زمینی می تواند به درمان التهاب و بیماریهای سرطانی و روماتیسم کمک کند.
امروزه مغازه هایی در سراسر کشور هستند که سیب زمینی را به صورت غذای آماده یا همان فست فود و با ادویه های مختلف برای مشتریان درست می کنند و به فروش می رسانند.
سیب زمینی مصارف زیادی در انواع خورشت ایرانی دارد و در ساخت غذاهای سنتی ایرانی نیز از آن استفاده های بی شماری می شود.
یکی از مواد غذایی بسیار خوشمزه و خوش طعمی که طرفداران بسیاری داشته و حاوی حجم بالایی از نشاسته می باشد سیب زمینی ذغالی با پنیر پیتزا روی گاز می باشد به نام تنوری نیز شناخته می شود.
سیب زمینی گنده گنده قم
برای شروع ابتدا سیب زمینیها را خوب بشویید و سعی کنید با مسواک یا برس تمامی کثیفیهای موجود را در تمام فضای سیب زمینی پاک نمایید سپس سیب زمینیها را به طور خشک نموده و آنها را داخل فویلهای فلزی بسته بندی نموده و سپس آن را داخل ذغالی که از قبل آماده نموده ایم قرار می دهیم سپس پس از پخت سیب زمینی آن را با یک چاقو آشپزخانه تیز برش داده و به آن نمک بپاشید و از خوردن آن لذت ببرید.
غذاهای تنوری خصوصا سیب زمینی ذغالی از آن دسته از غذاهای با ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد که وقتی در کنار سبزیجات خشک در قابلمه پخت می شود می تواند انرژی و کالری فرلوانی را برای کودکان در سنین رشد به همراه داشته باشد در واقع این غذا در کنار ماهی کبابی در رستوران ایتالیایی در همراه با فلفل تند چیلی عرضه می شود که یکی از غذاهای محبوب و رستاورانی این کشور شناخته شده و سرو می شود.
وجود تنوع در استفاده و پخت سیب زمینی باعث شده که تا مراکزی مانند سیب زمینی گنده گنده قم ،سیب زمینی را به صورتهای مختلف و شکلهای مختلف آماده و آب پز به فروش برسانند.
سیب زمینی سرخ شده یا سوخاری یکی از غذاهای معروف ایرانی می باشد که با روغن مایع یا روغن سرخ کردنی درست می شود و در مراکز فست فودی به فروش می رسد یا به صورت ماده غذایی کنار انواع خورشت در مصرف روزانه خانواده های ایرانی استفاده می شود.
سیب زمینی ذغالی با پنیر
سیب زمینی برای درمان آسم و گرفتگی بینی و ریه بسیار موثر می باشد و همچنین یکی از ماده هایی می باشد که مصرف آن به صورت آب پز برای درمان سرماخوردگی بسیار مفید است.
سیب زمینی به دلیل وجود بسیار زیاد کربوهیدرات در آن باعث هضم درست غذا می شود، چربی سیب زمینی بسیار کم می باشد و کالری خوبی به بدن وارد می کند.
از زمان قدیم و از دیرباز از سیب زمینی به عنوان یک ماده غذایی بسیار مفید برای بدن یاد شده و تمامی اقشار مختلف جامعه در استانهای مختلف کشور مانند قم، تهران و غیره از حسن و فواید این ماده غذایی به صورت کامل بهره مند می شدند.
درست است که سیب زمینی ذغالی با پنیر زیاد مفید نیست اما طعم بسیار جذابی دارد که باعث جذب طرفداران بسیاری شده است.
استفاده از سیب زمینی سرخ کرده یکی از روشهای قدیمی و سنتی برای درمان اسهال می باشد که در طب سنتی نیز استفاده از آن سفارش شده است، مصرف سیب زمینی به صورت آب پز به دلیل وجود ویتامین C می تواند به رفع و درمان مسمومیت روده و دستگاه گوارش کمک کرده و باعث درمان اسهال شود.
استفاده از سیب زمینی باعث می شود تا بیماری فشار خون درمان شود، یک عدد سیب زمینی به صورت پخته شده حدودا 530 میلی گرم پتاسیم در خود جای داده است، وجود پتاسیم زیاد در خون می تواند به کاهش فشار خون کمک کند و پتاسیم در اصل یک ماده ادرار آور می باشد که باعث خارج شدن انواع ماده مضر از بدن و در نتیجه کاهش فشار خون و بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می شود.