انتشار نتایج تست تصادف از سال ۱۹۹۸ در اروپا اجباری شده است و امروزه یکی از مهمترین فاکتورها برای خریداران خودرو در سراسر جهان بررسی میزان ایمنی محسوب می شود. با این حال علیرغم گذشت ۲۴ سال از این قانون همچنان وضعیت ایمنی بسیاری از خودروهای در ایران مجهول است و خودروسازان نیز این مساله را به اجباری نبودن قانون انتشار نتایج و در دسترس نبودن مراکز تست تصادف ربط می دهند. مشکلی که گویا قرار است در سال آینده حل شود.
بررسی مسائل ایمنی، در یک پیست مجهز صورت میگیرد که هیچ کدام از این موارد در ایران وجود ندارد، هر چند ۱۰ سال پیش ۸۰ هکتار زمین در جاده قم برای راهاندازی مرکز تست تصادف خودروها با سهامداری خودروسازان و نظارت سازمان گسترش از سازمان امور اراضی دریافت شد و کار تسطیح زمین و احداث جاده شیبدار در این اراضی انجام شد اما ایجاد این مرکز تاکنون متوقف مانده است.
با این حال اخیرا محمود هاشمی رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت استاندارد ایران با اشاره به لزوم راه اندازی مرکز تست تصادف خودرو در کشور خبر داد و گفت: «سازمان ملی استاندارد عزم جدی دارد تا تمامی استانداردهای لازم توسط خودروسازان رعایت و شرایط لازم نسبت به مهیا کردن این آزمون ها در کشور فراهم شود. در این راستا شرکتهای بازرسی همکار سازمان ملی استاندارد ایران در حال آماده سازی مرکز تست خودرو هستند.»
گفتنی است کنسرسیوم ایجاد مرکز تست تصادف (Crash Test) و آغاز به کار شرکت آزمون های ایمنی وکیفیت خودرو با همکاری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، هلدینگ رایزکو، آذین خودرو و شرکت آرتاویل تایر با حضور معاون حمل و نقل وزارت صمت و رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در اردیبهشت ماه سال جاری به امضا رسید.
<دیجیاتو / منبع